Західний науковий центр НАН України і МОН України

Відбулася презентація книги «Львів епохи Євгена Озаркевича»

9 квітня 2019 року у дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбулася презентація книги «Львів епохи Євгена Озаркевича» (за ред. Оксани Заячківської у співпраці з Лесею Матешук-Вацебою, Оксаною Стадник, Любов’ю Гоцко-Ней, Зеновієм Масним, Володимиром Семенівим та Павлом Содоморою), яка є спільним науково-дослідницьким проектом Лікарської комісії Наукового товариства ім. Шевченка (НТШ) і Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького у співпраці з часописом «Ї». Видання вийшло українською та англійською мовами.




Голова Лікарської комісії Наукового товариства ім. Шевченка професор Валентина Чоп’як розпочала презентацію цієї дуже актуальної книги про засновника Українського Лікарського Товариства та Благодійного товариства «Народна Лічниця» (нині – Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького) Євгена Озаркевича із подячних слів на адресу ініціаторів та авторів цього видання.




Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, вітаючи присутніх, зазначив: «… важливо зберегти пам’ять про видатні постаті українського народу, пишатися їх доробками. Євген Озаркевич був не просто науковцем, лікарем, але й промоутером української мови і самоідентичності. Дуже важливо, що ми пам’ятаємо таких людей». 




Директор Західного наукового центру НАН України і МОН України Олег Зинюк зачитав Розпорядження голови ЗНЦ академіка НАН України Зіновія Назарчука та вручив Подяки Західного наукового центру НАН України і МОН України за вагомий особистий внесок у розвиток медичної науки у м. Львові та з нагоди 120-ти річчя організації Лікарської комісії НТШ Лесі Матешук-Вацебі - завідувачу кафедри нормальної анатомії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Оксані Стадник - лікарю Львівської обласної клінічної лікарні.

Підкреслив важливість цієї праці науковців-медиків та зазначив, що у Львові ще потрібно багато зробити для пропагування наукових знань, зокрема, і для того, щоб молодь (та й не тільки) знала, в честь якого вченого чи культурного діяча названі вулиці міста.

Від імені авторського колективу головний редактор книги «Львів епохи Євгена Озаркевича», дійсний член НТШ, професор Оксана Заячківська висловила вдячність усім, хто відвідав цю презентацію, а також тим, хто долучився до виходу в світ цього інтелектуального видання.

Всі виступаючі говорили добрі слова про авторів цього видання і, звичайно, про визначного громадського діяча, віддану своїй професійній справі людину – лікаря Євгена Озаркевича, який свої знання, працю поклав на вівтар служіння рідному народові.

Потрібно змагати до відновлення історичної правди, відродження слави української національної культури і науки, зокрема, і через такі яскраві постаті, як Євген Озаркевич.



(При підготовці матеріалу використано фото із сайту https://loda.gov.ua/news?id=44383)

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74