Західний науковий центр НАН України та МОН України

7 березня 2018 року відбулася сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було обрано дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України

Президія НАН України до нинішніх виборів, враховуючи положення Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо граничної чисельності членів Національної академії наук України у 200 академіків і 400 членів-кореспондентів, оголосила вибори на 22 вакансії академіків і 69 вакансій членів-кореспондентів НАН України з 84-х спеціальностей.

Президент Національної академії наук України академік Борис Євгенович Патон зазначив, що «в основу розподілу вакансій за відділеннями та визначення спеціальностей було покладено прагнення забезпечити пріоритетний розвиток фундаментальних наук, передусім за тими напрямами, де українські вчені мають результати світового рівня. Безумовно, першочерговою умовою була наявність за кожною спеціальністю гідних кандидатів до обрання, і не лише в інститутах нашої Академії, а й у вітчизняних вищих навчальних закладах, галузевих наукових та науково-технічних установах. Важливо також, аби, обираючи нових членів, наша Академія не обмежувалася переважно Києвом, а й дбала про посилення науки в інших регіонах держави, і я вважаю, що цю необхідність наші відділення в процесі виборів врахували».

Високий конкурс претендентів свідчить про значний інтерес наукової громадськості до цих виборів. Так, на 22 вакансії академіків було висунуто і зареєстровано 60 кандидатів, тобто майже троє на одне місце, на 69 вакансій членів-кореспондентів – 229 кандидатів, або ж більше трьох на одне місце. Список висунутих кандидатів було своєчасно, більш ніж за місяць до виборів, опубліковано у пресі й електронних засобах масової інформації для громадського обговорення. Надійшло кілька тисяч відгуків про наукову діяльність канди­датів від рад наукових установ, вищих навчальних закладів, окремих провідних вчених як України, так і інших держав. Західний науковий центр НАН України і МОН України підтримав 18 кандидатів від західного регіону України.

На сесії Загальних зборів НАН України обрано 22 академіки і 68 членів-кореспондентів. 66,7% від загальної кількості всіх кандидатів у члени НАН України працюють у Києві. Двоє кандидатів в академіки працюють у Харкові і двоє – у Львові. Серед новообраних членів-кореспондентів є 9 осіб із Харкова, по чотири – з Дніпра і зі Львова, троє – з Одеси і по одному – з Миколаєва, Тернополя та Слов’янська Донецької області. Таким чином, у регіональних наукових центрах працює 33,3% всіх обраних кандидатів у члени Національної академії наук України, а, зокрема, у Західному науковому центрі – 7,8%.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Світлої пам'яті видатного вченого Василя Івановича ПОХМУРСЬКОГО
Привітання академіка НАН України Зіновія НАЗАРЧУКА з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74