Західний науковий центр НАН України і МОН України

«ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА». У місті Золочів Львівської області започаткований суспільно-просвітницький проект в інтересах реалізації спроможностей молоді

Науковцями Західного наукового центру НАН України і МОН України (Львів) започаткований суспільно-просвітницький проект «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE», що має на меті сприяти ефективній реалізації спроможностей молодих людей в сучасних умовах шляхом здійснення в їх середовищі науково-освітньої та просвітницької діяльності. Примітно, що розпочато реалізацію проекту в середовищі студентства, молоді, старшокласників, інших зацікавлених Золочева (Львівська область) та краю — на рідній землі Маркіяна Шашкевича.

Проект «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА» виконується з ініціативи Західного наукового центру та громадської ініціативи «Інститут Маркіяна Шашкевича» й здійснюється за підтримки Золочівської райдержадміністрації Львівської області і сприяння освітян краю. Важливо зазначити, що основними завданнями й формами реалізації проекту є здійснення й сприяння проектам в інтересах поширення загальноцивілізаційних цінностей культури, науки й освіти та інноваційних знань; сприяння реалізації обдарувань молодих людей незалежно від виду їх обдарованості (загальна, наукова, творча, соціальна, спортивна, художня, технічна, інтелектуальна тощо) шляхом сприяння здійсненню відповідних проектів, ініціатив, заходів, ін.

Перший захід в рамках проекту «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE» проведений у дні вшанування уродин Будителя західноукраїнських земель Маркіяна Шашкевича (06 листопада), а саме 09.11.2017 в Золочеві у загальноосвітній школі № 1.




До вшанування пам’яті західноукраїнського пророка Шашкевича й оприлюднення актуальних і прикладних матеріалів в рамках проекту долучилися:

Володимир Бартошик, начальник відділу освіти Золочівської РДА та Оксана Пилипчук, директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Золочів;

Василь Гулай, доктор політичних наук, професор Національного університету «Львівська політехніка» виступив з матеріалом «Інформаційно-комунікативний простір Золочівщини: етапи формування, актуальний стан та перспективи розвитку в умовах сучасних викликів та загроз»;

Євгеній Захарчук, помічник голови Західного наукового центру НАН України і МОН України з питань міжнародного співробітництва, оприлюднив матеріал ««Простір» Маркіяна Шашкевича у сучасному контексті»;

Ольга Кіс, співробітник Золочівської РДА, літератор, виступила з підготовленим матеріалом й в дискусії заходу.




Завершились заходи в рамках проекту «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE» загальними дискусіями стосовно місії Маркіяна Шашкевича, котрий «володів не одним ключем проникнення до людських сердець».

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74