Західний науковий центр НАН України і МОН України

Зустріч академіка НАН України Зіновія Назарчука з молодими науковцями

15 грудня голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук зустрівся з молодими науковцями, запрошеними в ЗНЦ з нагоди затвердження Урядом Типового положення про Раду молодих вчених при органах виконавчої влади (Постанова Кабінету Міністрів України № 822 від 16 листопада 2016 року). Присутні на зустрічі – голови Рад молодих вчених (або представники) 15 вищих навчальних закладів та 13 академічних установ, де вони навчаються чи працюють.

Академіка Зіновія Назарчука, який в Академії наук працює також і в комісії по роботі з молоддю, присутні почули: їм запропоновано поспілкуватися і створити при ЛОДА Раду молодих вчених. Порада досвідченого науковця і керівника наукової установи була сприйнята з розумінням. Найближчим часом молоді науковці організуються. Це засвідчила доброзичлива атмосфера зустрічі.

Молодь почула і запрацювала.

Зоряна Бурик, докторант кафедри державного управління та місцевого самоврядування Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, цілком справедливо сконстатувала: «Наука і влада існують в паралельних вимірах. Департаменту економіки потрібно виробляти стратегію, долучивши компетентних експертів до роботи владних структур. Це треба зробити. При ЛОДА створити Раду молодих науковців. Ми повинні бути там, у владних структурах, у різних напрямках. Ми можемо спеціально готувати актив».

Старший викладач кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності, голова Ради молодих учених Національного університету «Львівська політехніка» Олександр Березко, кандидат технічних наук, по-перше, зрадів, що керівництво ЗНЦ організувало таку зустріч молодих науковців: «Мені дуже бракує середовища. Положення треба всім прочитати. Головне – те, що сьогодні ми тут зібралися». А далі викликав пожвавлення в залі своїм запитанням до голови ЗНЦ – «Може, Ви нас скоординуєте?»

Отже, керівництво ЗНЦ НАН України і МОН України свою роботу виконало. А тепер – справа за реалізацією ентузіазму молодих, які вже також бачать: владі потрібно помагати відчувати потреби науковців, а отже – і потреби держави Україна. Висловлю припущення, що молодь свого доб’ється. Це припущення витало в залі – до і після зустрічі.




Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74