Західний науковий центр НАН України і МОН України

Зустріч академіка НАН України Зіновія Назарчука з молодими науковцями

15 грудня голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук зустрівся з молодими науковцями, запрошеними в ЗНЦ з нагоди затвердження Урядом Типового положення про Раду молодих вчених при органах виконавчої влади (Постанова Кабінету Міністрів України № 822 від 16 листопада 2016 року). Присутні на зустрічі – голови Рад молодих вчених (або представники) 15 вищих навчальних закладів та 13 академічних установ, де вони навчаються чи працюють.

Академіка Зіновія Назарчука, який в Академії наук працює також і в комісії по роботі з молоддю, присутні почули: їм запропоновано поспілкуватися і створити при ЛОДА Раду молодих вчених. Порада досвідченого науковця і керівника наукової установи була сприйнята з розумінням. Найближчим часом молоді науковці організуються. Це засвідчила доброзичлива атмосфера зустрічі.

Молодь почула і запрацювала.

Зоряна Бурик, докторант кафедри державного управління та місцевого самоврядування Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, цілком справедливо сконстатувала: «Наука і влада існують в паралельних вимірах. Департаменту економіки потрібно виробляти стратегію, долучивши компетентних експертів до роботи владних структур. Це треба зробити. При ЛОДА створити Раду молодих науковців. Ми повинні бути там, у владних структурах, у різних напрямках. Ми можемо спеціально готувати актив».

Старший викладач кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності, голова Ради молодих учених Національного університету «Львівська політехніка» Олександр Березко, кандидат технічних наук, по-перше, зрадів, що керівництво ЗНЦ організувало таку зустріч молодих науковців: «Мені дуже бракує середовища. Положення треба всім прочитати. Головне – те, що сьогодні ми тут зібралися». А далі викликав пожвавлення в залі своїм запитанням до голови ЗНЦ – «Може, Ви нас скоординуєте?»

Отже, керівництво ЗНЦ НАН України і МОН України свою роботу виконало. А тепер – справа за реалізацією ентузіазму молодих, які вже також бачать: владі потрібно помагати відчувати потреби науковців, а отже – і потреби держави Україна. Висловлю припущення, що молодь свого доб’ється. Це припущення витало в залі – до і після зустрічі.




Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74