Західний науковий центр НАН України і МОН України

Засідання виконкому Ради Західного наукового центру НАН України і МОН України 7 жовтня 2016 року

7 жовтня ц. р. відбулося засідання виконкому Ради Західного наукового центру НАН України і МОН України, на якому заслухано доповідь ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, професора Петра Володимировича Яснія «Досвід науково-технічної співпраці Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» та виробничих підприємств», а також – співдоповідь Григорія Петровича  Химича, професора, директора Наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля».

Обидва промовці розповіли про діяльність державних виконавчих та законодавчих структур Тернопільської області, вищих навчальних закладів, провідних підприємств, які добилися методичного забезпечення робіт із залучення інвестиційних коштів для розробки і реалізації науково-виробничих проектів. Йшлося про запровадження нових методів управління та належне використання сучасних прогресивних технологій, зокрема – космічних технологій дистанційного зондування Землі, нові підходи до екологічного моніторингу, міжнародний маркетинг та менеджмент…

Доповідачі відповіли на запитання, які ініціював доктор фізико-математичних наук, професор, директор Інституту фізики конденсованих систем НАН України академік НАН України Ігор Миронович Мриглод. «Адже наукові ідеї народжуються лише в головах науковців», - справедливо констатували вчені.

Проректор ЛНУ імені Івана Франка член-кореспондент НАН України, доктор хімічних наук професор Роман Євгенович Гладишевський підтримав доповідачів, додавши, що головне завдання технопарків – підтримка малого і середнього бізнесу: «Думаю, ситуація в Україні зміниться, і технопарки будуть ефективними».

Голова ЗНЦ академік НАН України Зіновій Теодорович Назарчук зазначив, що наукові роботи і їх впровадження – це різні типи робіт. Що є одним з плюсів праці вчених. То ж хтось повинен впроваджувати ті наукові праці. І такими повинні бути фахівці, наприклад структури, що називаються технопарком. Легалізація технопарку – це колосальна робота колективу науковців. Тим паче, що робиться це в умовах, які далекі від досконалих.

В продовження порядку денного засідання з інформацією «Про кандидатури працівників наукових установ та вищих навчальних закладів Львівщини на здобуття премій Львівської ОДА та Львівської обласної ради для відомих учених та знаних фахівців, талановитих молодих учених і спеціалістів у 2016 році» виступив заступник голови Західного наукового центру академік НАН України Ігор Миронович Мриглод.

Інвестиціями в науку можна назвати премії Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради, які щорічно призначаються упродовж 15 років як для відомих – знаних учених, так і для молодих, початкуючих, науковців. Це значна підтримка і стимул для працівників науки, результати досліджень яких у більшій мірі належать до фундаментальних досліджень, проте потрібні державі й суспільству та сприяють соціально-економічним перетворенням у регіоні.

Відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки (рішення Львівської обласної ради № 726 від 26.04.2013) та Положення про премії (Розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації № 660/0/5-12 від “28” вересня 2012 року) був оголошений конкурс на здобуття премій обласної державної адміністрації та обласної ради для працівників наукових установ Національної академії наук України та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Львівської області.

В установах та вищих навчальних закладах Львівщини пройшли такі конкурси та кандидатури претендентів на премії затвердженні ухвалами Вчених (науково-технічних) рад. До Західного наукового центру, відповідно до Положення про премії, подано всі документи кандидатур претендентів для здобуття премій згідно квот, затверджених ухвалою виконкому Ради ЗНЦ 24.06.2016 р.

На засіданні виконкому Ради Західного наукового центру від 7 жовтня 2016 року затверджено списки претендентів на здобуття премій Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради для пра­цівників наукових установ НАН України та вищих на­вчаль­них закладів III-IV рівнів акредитації Львівської області.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74