Західний науковий центр НАН України і МОН України

Д-р Герсон С. Шер (США): “... Країна, яка намагається використати вигоди від наукових і технічних інновацій, повинна бути відкритою для інновацій...




Однією з найважливіших стратегічних цілей, які в сучасних умовах має ставити перед собою українське суспільство, є пошук можливостей та вжиття дієвих заходів, спрямованих на активізацію розвитку науково-технічного потенціалу щодо прискорення технологічного розвитку економіки нашої держави, підвищення її конкурентоспроможності та інноваційності. У сучасних умовах глобалізації економічного життя розвинені країни, в яких наука виконує роль головного економіко-відтворювального фактора, здійснюють активні заходи щодо удосконалення існуючих технологій, техніки та використання принципово нових наукових досягнень.

Значимим інструментарієм інтенсивного розвитку науково-технічного потенціалу є міжнародне наукове та науково-технічне співробітництво, яке здійснюється через провадження спільних наукових досліджень, технічних і технологічних розробок на основі кооперації, спільних науково-технічних програм тощо. У Західному науковому центрі НАНУ і МОНУ заходи з підвищення дієвості міжнародного наукового обміну на взаємовигідній основі здійснюються на системній основі з партнерськими закладами країн Європейського Союзу, США, Канади.

Зацікавленим науковцям й дослідникам для ознайомлення пропонується виступ д-ра Герсона С. Шера (довідково - у минулому адміністратор Державних неприбуткових організацій США із 40-річним досвідом співробітництва із науковими закладами країн колишнього СРСР та Східної Європи) в Інституті фізики НАН України 14.12.2015 року із проблематики міжнародного наукового співробітництва та управління науково-технічною сферою, що опублікований в науково-популярному журналі “Світогляд”, 2016, № 1 (57).

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74