Західний науковий центр НАН України і МОН України

03 червня 2015 року відбулася робоча зустріч Голови Державного космічного України д.т.н. Олега Уруського з керівниками й провідними фахівцями підприємств і установ Західного регіону України космічного та дотичних напрямів

Розвиток сучасних космічних технологій в Україні є важливим чинником, що визначає стратегічне місце держави у світі. Разом з тим вплив космічної діяльності на вирішення актуальних питань науково-технічного, соціально-економічного, екологічного, культурного і освітнього розвитку суспільства, забезпечення національної безпеки та оборони і забезпечення реалізації геополітичних інтересів держави не відповідає потенціалу космічної галузі.

03 червня 2015 року Західний науковий центр НАН України і МОН України спільно з Регіональною радою підприємців у Львівській області за участі Голови Державного космічного агентства України д.т.н. О. Уруського провели робочу зустріч з керівниками, експертами й провідними фахівцями установ космічного і дотичних напрямів Західного регіону на тему: «Діяльність установ космічного й суміжних напрямів регіону: шляхи і форми активізації».


Робочу зустріч проводять Голова Державного космічного агентства України Олег Уруський (зліва) та Голова Регіональної ради підприємців у Львівській області Ростислав Сорока

Під час зустрічі розглянуто та опрацьовано наступне:

  • пріоритетні завдання установ на сучасному етапі;
  • виробнича та наукова діяльність установ в умовах кризових явищ;
  • підвищення конкурентоспроможності та інноваційності виробництв;
  • пошук дієвих форм й механізмів активізації діяльності установ у вказаних напрямах.

Голова ДКАУ О. Уруський у доповіді «Діяльність установ вітчизняної космічної галузі: пріоритетні завдання та перспективи» окреслив бачення керівництвом ДКАУ розвитку космічного і дотичних напрямів в Україні та Західному регіоні зокрема. Керівник космічного агентства зазначив, що Західний регіон володіє необхідним потенціалом щодо активізації досліджень у напрямі космічних технологій. Для удосконалення та підвищення активності діяльності наукових закладів, установ та підприємств космічного і дотичних напрямів Західного регіону керівництвом ДКАУ розглядається можливість створення у регіоні, зокрема у місті Львові, «Міжнародного космічного центру зі співробітництва із країнами Європейського Союзу».

В обговорені та обміні думками взяли участь керівники, експерти та провідні фахівці, які представляли запрошені установи. Зокрема, у своєму повідомленні директор Державного науково-дослідного підприємства «КОНЕКС» к.т.н. Леонід Варіченко (підпорядкування «Укроборопрому») описав науково-виробничу діяльність, проблеми та особливості роботи своєї установи в напрямі космічних технологій.

У виступі директора Науково-дослідного конструкторського інституту електронної вимірювальної та обчислювальної техніки (НДКІ ЕЛВІТ) Національного університету «Львівська політехніка» к.т.н. Віктора Ткаченка вказано на актуальність проблеми стандартизації процесів й технологій у дослідному й виробничому процесах космічних технологій.

Керівник українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020, президент ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький звернув увагу на оптимальні механізми участі вітчизняних інституцій в дослідницькій програмі ЄС HORIZON2020.


Інформацію учасникам робочої наради надає керівник українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020, президент ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький

Також в обговоренні актуальних аспектів розвитку установ й організацій космічного й суміжного напрямів Західного регіону взяли участь представники Львівського центру Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ (д.т.н. В. Корепанов), Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя (директор Корпорації «Науковий парк «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» Г. Химич), СКБ «Телевізійні системи» (м. Львів, приватна науково-виробнича установа), НУ «Львівська політехніка» та ін.

Наприкінці робочої зустрічі Голова ДКАУ Олег Уруський підсумував роботу та результати обговорення, зазначивши дієвість та ефективність актуального і фахового спілкування.


Голова ДКАУ Олег Уруський підводить підсумки робочої наради

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74