Західний науковий центр НАН України і МОН України

03 червня 2015 року відбулася робоча зустріч Голови Державного космічного України д.т.н. Олега Уруського з керівниками й провідними фахівцями підприємств і установ Західного регіону України космічного та дотичних напрямів

Розвиток сучасних космічних технологій в Україні є важливим чинником, що визначає стратегічне місце держави у світі. Разом з тим вплив космічної діяльності на вирішення актуальних питань науково-технічного, соціально-економічного, екологічного, культурного і освітнього розвитку суспільства, забезпечення національної безпеки та оборони і забезпечення реалізації геополітичних інтересів держави не відповідає потенціалу космічної галузі.

03 червня 2015 року Західний науковий центр НАН України і МОН України спільно з Регіональною радою підприємців у Львівській області за участі Голови Державного космічного агентства України д.т.н. О. Уруського провели робочу зустріч з керівниками, експертами й провідними фахівцями установ космічного і дотичних напрямів Західного регіону на тему: «Діяльність установ космічного й суміжних напрямів регіону: шляхи і форми активізації».


Робочу зустріч проводять Голова Державного космічного агентства України Олег Уруський (зліва) та Голова Регіональної ради підприємців у Львівській області Ростислав Сорока

Під час зустрічі розглянуто та опрацьовано наступне:

  • пріоритетні завдання установ на сучасному етапі;
  • виробнича та наукова діяльність установ в умовах кризових явищ;
  • підвищення конкурентоспроможності та інноваційності виробництв;
  • пошук дієвих форм й механізмів активізації діяльності установ у вказаних напрямах.

Голова ДКАУ О. Уруський у доповіді «Діяльність установ вітчизняної космічної галузі: пріоритетні завдання та перспективи» окреслив бачення керівництвом ДКАУ розвитку космічного і дотичних напрямів в Україні та Західному регіоні зокрема. Керівник космічного агентства зазначив, що Західний регіон володіє необхідним потенціалом щодо активізації досліджень у напрямі космічних технологій. Для удосконалення та підвищення активності діяльності наукових закладів, установ та підприємств космічного і дотичних напрямів Західного регіону керівництвом ДКАУ розглядається можливість створення у регіоні, зокрема у місті Львові, «Міжнародного космічного центру зі співробітництва із країнами Європейського Союзу».

В обговорені та обміні думками взяли участь керівники, експерти та провідні фахівці, які представляли запрошені установи. Зокрема, у своєму повідомленні директор Державного науково-дослідного підприємства «КОНЕКС» к.т.н. Леонід Варіченко (підпорядкування «Укроборопрому») описав науково-виробничу діяльність, проблеми та особливості роботи своєї установи в напрямі космічних технологій.

У виступі директора Науково-дослідного конструкторського інституту електронної вимірювальної та обчислювальної техніки (НДКІ ЕЛВІТ) Національного університету «Львівська політехніка» к.т.н. Віктора Ткаченка вказано на актуальність проблеми стандартизації процесів й технологій у дослідному й виробничому процесах космічних технологій.

Керівник українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020, президент ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький звернув увагу на оптимальні механізми участі вітчизняних інституцій в дослідницькій програмі ЄС HORIZON2020.


Інформацію учасникам робочої наради надає керівник українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020, президент ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький

Також в обговоренні актуальних аспектів розвитку установ й організацій космічного й суміжного напрямів Західного регіону взяли участь представники Львівського центру Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ (д.т.н. В. Корепанов), Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя (директор Корпорації «Науковий парк «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» Г. Химич), СКБ «Телевізійні системи» (м. Львів, приватна науково-виробнича установа), НУ «Львівська політехніка» та ін.

Наприкінці робочої зустрічі Голова ДКАУ Олег Уруський підсумував роботу та результати обговорення, зазначивши дієвість та ефективність актуального і фахового спілкування.


Голова ДКАУ Олег Уруський підводить підсумки робочої наради

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74