Західний науковий центр НАН України і МОН України

HORIZON2020 - фінансовий інструмент реалізації зміцнення конкурентоспроможності для українських дослідницьких закладів

20 березня 2015 року Україна підписала угоду з Європейським Союзом про участь врамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій HORIZON2020 ("Горизонт 2020") та набула статусу асоційованого члена. HORIZON2020 є фінансовим інструментом реалізації флагманської ініціативи ЄС з метою зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, її економічного зростання та створення нових робочих місць.

Мета програми HORIZON2020 – розвиток економіки, побудованої на зв’язку між науковими дослідженнями та інноваціями, а також "перенесення наукових ідей з лабораторій до ринку". Серед пріоритетних дослідницьких напрямків – підвищення конкурентоспроможності виробництва, розвиток ІКТ, нано- та біо- технологій, нового матеріалознавства, космічної галузі, а також пошук відповідей на найбільш гострі соціальні виклики в сфері охорони здоров’я, демографії, екології, сільського господарства та енергетики.

Для вітчизняних організацій асоційоване членство означає, у першу чергу, можливість використовувати усі фінансові можливості програми, розробляти власні проектні пропозиції, формувати наукові консорціуми та отримувати фінансування як координатори проектів. До цього участь українських університетів та академічних інститутів була значно вужчою.


Перейняти досвід  підготовки і виконання проекту – на це вся увага учасників семінару

З метою опрацювання дієвих механізмів участі українських інституцій в HORIZON2020 18 травня 2015 року у Західному науковому центрі НАН України і МОН України відбувся семінар

"Досвід, особливості підготовки та участі українських організацій у дослідницьких проектах Європейського Союзу. Очікувані перспективи участі в Horizon2020",

організований ЗНЦ та Львівським державним центром науки, інновацій та інформатизації (ЛвЦНІІ, www.cstei.lviv.ua). До участі в науковому заході були запрошені й прийняли участь представники академічної, освітньої та науково-виробничої спільноти Львівщини.


Виступає Тетяна Штус  – провідний інженер Львівського центру Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ

У ході семінару із презентаціями виступили учасники розвитку інноваційної та дослідницької діяльності в Україні з практичним досвідом позитивної реалізації низки проектів:

  • Іван Кульчицький (президент ГО «Агенція європейських інновацій», керівник українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020);
  • експерт Тетяна Штус (провідний інженер Львівського центру Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ).

Учасники семінару активно обговорили можливі механізми участі у програмі Horizon2020. Окреслені основні сценарії підготовки проектів, особливості їх виконання та реалізації українськими учасниками.


Корисні настанови від Івана Кульчицького – президента ГО «Агенція європейських інновацій», керівника українського національного контактного пункту NCP ICT&SME програми HORIZON2020
Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74