Західний науковий центр НАН України і МОН України

21 квітня 2015 року в ЗНЦ відбулася зустріч з керівником норвежської консалтингової компанії IDN Research

З прийняттям України до наукової спільноти Євросоюзу виникає можливість реальної інтеграції вітчизняного сектору наукових досліджень у Європейський дослідницький простір, отримання коштів для проведення наукових досліджень разом із партнерами із країн ЄС. На досягнення зазначеної мети й спрямовані спільні зусилля Західного наукового центру (ЗНЦ) НАН України і МОН України та Львівського державного центру науки, інновацій та інформатизації (ЛДЦНІІ).

21 квітня 2015 року ЗНЦ разом з ЛДЦНІІ провели робочу зустріч дослідників академічних установ та вищих навчальних закладів Львівщини з керівником норвежської консалтингової компанії International Development Norway (IDN Research) Андерсом Столаном. А. Столан (Anders Stolan, Trondheim, Norway) є координатором проекту UNINI, який реалізує в Україні SEED Norway Forum та International Development Norway (IDN) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. Проект направлений на розвиток інноваційних структур в Україні. Модератором на зустрічі виступив І. І. Кульчицький – заступник директора ЛДЦНІІ, президент ГО «Агенція Європейських інновацій».


Перед учасниками зустрічі виступає А. Столан (Anders Stolan, Trondheim, Norway) - координатор проекту UNINI

Довідково: Основні робочі пакети проекту представлено за посиланням, а заходи проекту - за посиланням.

У виступі на зустрічі Андерс Столан представив львівським ученим план проведення і механізми реалізації нових заходів проекту International Iberoamerican University (UNINI), а також взяв участь в обговоренні перспективних проектів для підтримки інноваційної діяльності у вітчизняних закладах.

Директор проекту IDN К.A. Казімерчук (Katarzyna Anna Kazimierczuk, Warszawa, Poland) під час виступу та презентації зупинилась на основних досягненнях компанії та зазначила, що ціль їхньої діяльності – об’єднати науковців, які мають хороші розробки, із бізнесом та виробництвом.

В процесі обговорення українські учасники презентували дослідження й наукові проекти своїх установ. Зокрема, результати досліджень з актуальних проблем, які можуть стати основою інноваційних проектів представили: заступник директора з науково-дослідної роботи Фізико-механічного інституту (ФМІ) ім. Г.В. Карпенка НАН України д. т. н., ст. н. сп. О. І. Яськів та завідувач відділу ФМІ д. т. н., професор Г. М. Никифорчин; завідувач кафедри будівельного виробництва Національного університету «Львівська політехніка» д. т. н., професор М. А. Саницький та ін. Представлені матеріали зацікавили координаторів норвежської консалтингової компанії, як можливі до детального опрацювання в рамках програми Horizon2020.

Досвідом продуктивної співпраці, особливостями взаємин із норвежськими науковцями поділився завідувач відділу ФМІ, д. х. н., пров. н. сп. І. Ю. Завалій.


Основні результати досліджень Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка НАН України представляє заступник директора з науково-дослідної роботи д.т.н., ст.н.сп. О. І. Яськів

Інші учасники заходу також виступили із короткими презентаціями основних науково-практичних розробок, акцентувавши увагу на прикладних аспектах їх застосування у реальному секторі економіці. Це, зокрема, науковці Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського НДІ епідеміології та гігієни МОЗ України, Карпатського відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України, Інституту регіональних досліджень НАН України.

Підсумовуючи результати міжнародної зустрічі її учасники відмітили, що подібні заходи створюють можливості для ефективнішого використання засобів і ресурсів шляхом об'єднання і кращої координації національних та європейських дослідницьких програм, тіснішого наукового і технологічного співробітництва між європейськими науково-дослідними структурами.


Результати досліджень кафедри будівельного виробництва Національного університету «Львівська політехніка» представляє завідувач кафедри д. т. н., професор М. А. Саницький
Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74