Західний науковий центр НАН України і МОН України

Український Вільний Університет – 94 роки від заснування, 70 років діяльності в Німеччині

06 лютого 2015 року Український Вільний Університет (м. Мюнхен, Баварія, ФРН) відзначає 94 роки від заснування й 70 років діяльності в Німеччині. Із початків уся діяльність УВУ, пов`язана з іменами видатних українських державотворців та вчених – Івана Горбачевського, Олександра Колесси, Володимира Кубійовича, Степана Рудницького, Юрія Шевельова, ін. Університет поставив собі за провідну ідею служити Україні та українцям і виконує цю роль із 1921 року й досі.

Сучасний Український Вільний Університет - це відомий науковий центр студій україністики в Західній Європі. На теперішньому етапі УВУ успішно виконує головну місію — стати провідним науково-дослідним центром українознавчих студій в Євросоюзі, своєрідним інтелектуальним мостом між Україною, Німеччиною та країнами Євросоюзу, прагне до подолання бар’єру між державами і до кращого порозуміння між народами. Зазначеному також сприяють міжнародні взаємини із Західним наукового центру НАН України і МОН України (м. Львів), що направлені на зміцнення і розвиток дружніх та добросусідських відносин із зарубіжними партнерами.

З нагоди 94-ої річниці заснування та 70-ліття діяльності УВУ в Федеративній Республіці Німеччина вітаємо професорсько-викладацький склад, працівників та студентів Університету. Щиро бажаємо колективу УВУ й надалі самовіддано відстоювати інтереси української науки. Здоров'я, життєдайних джерел енергії, родинного затишку, миру та злагоди!


Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74