Західний науковий центр НАН України і МОН України

Український Вільний Університет – 94 роки від заснування, 70 років діяльності в Німеччині

06 лютого 2015 року Український Вільний Університет (м. Мюнхен, Баварія, ФРН) відзначає 94 роки від заснування й 70 років діяльності в Німеччині. Із початків уся діяльність УВУ, пов`язана з іменами видатних українських державотворців та вчених – Івана Горбачевського, Олександра Колесси, Володимира Кубійовича, Степана Рудницького, Юрія Шевельова, ін. Університет поставив собі за провідну ідею служити Україні та українцям і виконує цю роль із 1921 року й досі.

Сучасний Український Вільний Університет - це відомий науковий центр студій україністики в Західній Європі. На теперішньому етапі УВУ успішно виконує головну місію — стати провідним науково-дослідним центром українознавчих студій в Євросоюзі, своєрідним інтелектуальним мостом між Україною, Німеччиною та країнами Євросоюзу, прагне до подолання бар’єру між державами і до кращого порозуміння між народами. Зазначеному також сприяють міжнародні взаємини із Західним наукового центру НАН України і МОН України (м. Львів), що направлені на зміцнення і розвиток дружніх та добросусідських відносин із зарубіжними партнерами.

З нагоди 94-ої річниці заснування та 70-ліття діяльності УВУ в Федеративній Республіці Німеччина вітаємо професорсько-викладацький склад, працівників та студентів Університету. Щиро бажаємо колективу УВУ й надалі самовіддано відстоювати інтереси української науки. Здоров'я, життєдайних джерел енергії, родинного затишку, миру та злагоди!


Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74