Західний науковий центр НАН України і МОН України

Спільне засідання Секції історії і культурології Західного наукового центру та Комісії українсько-польських культурних зв'язків Люблінського відділу Польської академії наук

Західний науковий центр НАН України і МОН України та Люблінська філія Польської академії наук розвивають двостороннє співробітництво у різних галузях наук з урахуванням взаємної заінтересованості. Основними принципами діяльності наукових установ є зміцнення та розвиток взаємин в сфері наукових досліджень і технологій на основі рівності і взаємної вигоди.

Для досягнення зазначеної мети Західний науковий центр та Люблінська філія ПАН 20.05.2011 року підписали «Угоду про наукове спів¬ро¬бітництво», яка передбачає спільну підготовку та реалізацію дослід¬ниць¬ких проектів за участю науково-дослідних установ, проведення наукових досліджень та конференцій з актуальних для обох сторін проблем, розвиток інших форм співпраці.

14 листопада 2014 року директор Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, керівник Секції історії і культурології Західного наукового центру професор Микола Литвин взяв участь у науковій сесії Комісії українсько-польських культурних зв'язків Люблінського відділу ПАН (голова – професор літературознавства Мирослава Олдаковська-Куфлова). У ході двостороннього заходу М. Литвин зробив наукову доповідь "Польсько-більшовицька війна 1920 року: геополітичні передумови та наслідки для України". В обговоренні історико-культурної спадщини українсько-польсько-білоруського прикордоння взяв участь декан гумані¬тар¬ного факультету Українського Католицького Університету доктор істо¬рич¬них наук Ігор Скочиляс, а також науковці двох Люблінських університетів.

Окрім того, на засіданні окреслені шляхи налагодження й удосконалення зв'язків з Комісією НАН України з вивчення українсько-польських історичних та культурних зв'язків, можливість відновлення діяльності польсько-української історичної комісії при ПАН і НАН України (діяла у 1993–2008 роках).

На засіданні презентовано нові видання Центру дослідження українсько-польських відносин Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та Українського Католицького Університету. Львівські науковці отримали в дарунок нове двомовне польсько-українське видання Тараса Шевченка “Кобзар”. Українські та польські учасники позитивно висловилися щодо дієвості заходів у зазначеному форматі, що сприятиме підвищенню ефективності міжнародного наукового обміну.


Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74