Західний науковий центр НАН України і МОН України

Спільне засідання Секції історії і культурології Західного наукового центру та Комісії українсько-польських культурних зв'язків Люблінського відділу Польської академії наук

Західний науковий центр НАН України і МОН України та Люблінська філія Польської академії наук розвивають двостороннє співробітництво у різних галузях наук з урахуванням взаємної заінтересованості. Основними принципами діяльності наукових установ є зміцнення та розвиток взаємин в сфері наукових досліджень і технологій на основі рівності і взаємної вигоди.

Для досягнення зазначеної мети Західний науковий центр та Люблінська філія ПАН 20.05.2011 року підписали «Угоду про наукове спів¬ро¬бітництво», яка передбачає спільну підготовку та реалізацію дослід¬ниць¬ких проектів за участю науково-дослідних установ, проведення наукових досліджень та конференцій з актуальних для обох сторін проблем, розвиток інших форм співпраці.

14 листопада 2014 року директор Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, керівник Секції історії і культурології Західного наукового центру професор Микола Литвин взяв участь у науковій сесії Комісії українсько-польських культурних зв'язків Люблінського відділу ПАН (голова – професор літературознавства Мирослава Олдаковська-Куфлова). У ході двостороннього заходу М. Литвин зробив наукову доповідь "Польсько-більшовицька війна 1920 року: геополітичні передумови та наслідки для України". В обговоренні історико-культурної спадщини українсько-польсько-білоруського прикордоння взяв участь декан гумані¬тар¬ного факультету Українського Католицького Університету доктор істо¬рич¬них наук Ігор Скочиляс, а також науковці двох Люблінських університетів.

Окрім того, на засіданні окреслені шляхи налагодження й удосконалення зв'язків з Комісією НАН України з вивчення українсько-польських історичних та культурних зв'язків, можливість відновлення діяльності польсько-української історичної комісії при ПАН і НАН України (діяла у 1993–2008 роках).

На засіданні презентовано нові видання Центру дослідження українсько-польських відносин Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та Українського Католицького Університету. Львівські науковці отримали в дарунок нове двомовне польсько-українське видання Тараса Шевченка “Кобзар”. Українські та польські учасники позитивно висловилися щодо дієвості заходів у зазначеному форматі, що сприятиме підвищенню ефективності міжнародного наукового обміну.


Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74