Західний науковий центр НАН України і МОН України

З 12 по 24 липня 2014 року відбувалася «Літня школа в Українському Вільному Університеті – 2014»


Слухачі Літньої школи в УВУ: у центрі справа - ректор Українського Вільного Університету професор Ярослава Мельник; у центрі зліва – викладач УВУ Емма Андієвська

У Західному науковому центрі НАН України і МОН України інтеграційні процеси вітчизняної науки у дослідницький простір Європейського Союзу розглядаються як спосіб для істотного підвищення конкурентоспроможності систем науки і вищої освіти у світовому вимірі, підвищення ролі цих систем в суспільних перетвореннях. Поряд із традиційним науково-технічним співробітництвом академічних й університетських інституцій України і ЄС пріоритету набувають спільні заходи для активного залучення до інтеграційних процесів української наукової молоді.




В рамках угоди про співпрацю між Західним науковим центром та Українським Вільним Університетом (м. Мюнхен, ФРН) з 12 по 24 липня 2014 року відбулася «Літня школа в Українському Вільному Університеті – 2014». Напередодні відкриття Літньої школи керівництвом УВУ (ректор професор Я. Мельник, канцлер А. Довганюк) здійснена низка організаційних заходів для успішного й змістовного проведення міжнародного заходу.




Учасниками першої Літньої школи стали 10 слухачів Львівської обласної Малої академії наук (директор І. Бородчук, керівник групи М. Зінько). Молоді дослідники виступили в УВУ з презентаціями проведених досліджень у напрямах: «українознавство та українознавчі студії», «правознавство», «журналістика», «економіка», «релігієзнавство», «історія», «філософія», «психологія» та ін. Результати наукових пошуків молодих дослідників отримали високі оцінки з боку науковців німецького закладу.




Надзвичайно пізнавальними для учасників заходу були лекції та семінари з актуальної науково-освітньої проблематики, проведені професорсько-викладацьким складом Університету. Цікавою й корисною була екскурсія в Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана, по інших місцях «Мюнхена наукового». Важливо відзначити, що програмою Літньої школи надавалась значна увага ознайомленню з культурною спадщиною і духовним надбанням Німеччини, як значимої складової європейської культури, із життям та діяльністю української діаспори в Мюнхені.

Учасники та організатори «Літньої школи в Українському Вільному Університеті – 2014» переконані, що перебування в УВУ матиме позитивний вплив на формування професійного світогляду та громадянської позиції молодих дослідників.




Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74