Західний науковий центр НАН України і МОН України

З 12 по 24 липня 2014 року відбувалася «Літня школа в Українському Вільному Університеті – 2014»


Слухачі Літньої школи в УВУ: у центрі справа - ректор Українського Вільного Університету професор Ярослава Мельник; у центрі зліва – викладач УВУ Емма Андієвська

У Західному науковому центрі НАН України і МОН України інтеграційні процеси вітчизняної науки у дослідницький простір Європейського Союзу розглядаються як спосіб для істотного підвищення конкурентоспроможності систем науки і вищої освіти у світовому вимірі, підвищення ролі цих систем в суспільних перетвореннях. Поряд із традиційним науково-технічним співробітництвом академічних й університетських інституцій України і ЄС пріоритету набувають спільні заходи для активного залучення до інтеграційних процесів української наукової молоді.




В рамках угоди про співпрацю між Західним науковим центром та Українським Вільним Університетом (м. Мюнхен, ФРН) з 12 по 24 липня 2014 року відбулася «Літня школа в Українському Вільному Університеті – 2014». Напередодні відкриття Літньої школи керівництвом УВУ (ректор професор Я. Мельник, канцлер А. Довганюк) здійснена низка організаційних заходів для успішного й змістовного проведення міжнародного заходу.




Учасниками першої Літньої школи стали 10 слухачів Львівської обласної Малої академії наук (директор І. Бородчук, керівник групи М. Зінько). Молоді дослідники виступили в УВУ з презентаціями проведених досліджень у напрямах: «українознавство та українознавчі студії», «правознавство», «журналістика», «економіка», «релігієзнавство», «історія», «філософія», «психологія» та ін. Результати наукових пошуків молодих дослідників отримали високі оцінки з боку науковців німецького закладу.




Надзвичайно пізнавальними для учасників заходу були лекції та семінари з актуальної науково-освітньої проблематики, проведені професорсько-викладацьким складом Університету. Цікавою й корисною була екскурсія в Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана, по інших місцях «Мюнхена наукового». Важливо відзначити, що програмою Літньої школи надавалась значна увага ознайомленню з культурною спадщиною і духовним надбанням Німеччини, як значимої складової європейської культури, із життям та діяльністю української діаспори в Мюнхені.

Учасники та організатори «Літньої школи в Українському Вільному Університеті – 2014» переконані, що перебування в УВУ матиме позитивний вплив на формування професійного світогляду та громадянської позиції молодих дослідників.




Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
25 квітня 2024 року відбулася сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було обрано дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74