Західний науковий центр НАН України і МОН України

3 червня 2013 року відбулася зустріч вчених ФМІ ім. Г.В. Карпенка НАН України з делегацією науковців з Китаю

На зустрічі були присутні:

  • з української сторони: член-кореспондент НАН України, д-р техн. наук професор В.І.Похмурський; д-р техн. наук М.М.Студент, д-р техн. наук О.І.Яськів, к-т техн. наук В.М.Посувайло
  • з китайської сторони: група науковців з Research Center of Laser Processing Technology and Engineering з Zhejiang University of Technology, яку очолював професор Jianhua Yao

Під час зустрічі українською стороною (В.І. Похмурський та О.І. Яськів) було представлені основні результати Фізико-механічного інституту в області інженерії поверхні матеріалів, основи розроблених технологій, приклади їх застосування та сфери впроваджень. Також китайські гості були ознайомлені з пріоритетами журналу «Фізико-хімічна механіка матеріалів» як однієї з платформ для наукового обміну та інформування.

Професор Yao представив основні результати дослідного центру лазерних технологій Zhejiang University of Technology, основні напрямки досліджень, розроблені технології та приклади співпраці з промисловістю. Китайські гості висловили зацікавленість у результатах Фізико-механічного інституту, особливо стосовно методів нанесення газотермічних покриттів, а також азотування титанових сплавів. Під час обговорення доповідей професор Yao задекларував готовність до співпраці та укладання двосторонніх угод.

Була досягнута усна домовленість про продовження комунікування між професором Yao та д-ром техн. наук О.І. Яськівим щодо налагодження можливої співпраці.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки Юрія Миколайовича ЧЕРНОБАЯ
Запрошуємо на семінар Quantum Randomness, Determinism, and the Foundations of Science
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74