Західний науковий центр НАН України і МОН України

Міжнародний обмін результатами наукової діяльності

Важливою, дієвою і перспективною формою міжнародного співробітництва Західний науковий центр (ЗНЦ) НАН України і МОН України вбачає у взаємній інтеграції та взаємовигідному обміні результатами досліджень та науковими матеріалами з іноземними дослідницькими закладами. Заходи у цьому напрямку ЗНЦ НАН України і МОН України на основі спільних та узгоджених намірів, які закріплені в угодах й договорах із зарубіжними партнерами.

У вересні 2013 року підписана Угода про наукове співробітництво між Західним науковим центром та Українським Вільним Університетом (УВУ, м. Мюнхен, Федеративна Республіка Німеччина). Двостороння взаємодія установ передбачає виконання спільних дослідницьких проектів, організацію міжнародних наукових конференцій та форумів, обмін науковою інформацією, підготовку кадрів вищої кваліфікації, що сприятиме розвитку науково-дослідного потенціалу сторін.

Для поповнення книгозбірні УВУ впродовж січня-квітня 2014 року за ініціативи ЗНЦ у рамках виконання Угоди вітчизняними установами передано до бібліотеки УВУ у Мюнхені новітні видання (приблизно 350 книг) наукової літератури з права, економіки, політології, філософії, народознавства, фольклористики та інших напрямів гуманітарних досліджень. До ініціативи Західного наукового центру долучилися такі академічні й освітні заклади:

  • Інститут Івана Франка НАН України (м. Львів);
  • Інститут народознавства НАН України (м. Львів);
  • Інститут регіональних досліджень НАН України (м. Львів);
  • Львівська національна бібліотека України імені В. Стефаника НАН України (м. Львів);
  • Львівське відділення Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України (м. Львів);
  • Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк);
  • Національний університет «Львівська політехніка (м. Львів);
  • Львівський університет бізнесу і права (м. Львів);
  • Львівський національний університет імені Івана Франка (м. Львів).

Важливим аспектом також є налагодження безпосередніх зв’язків між інституціями ЗНЦ та УВУ. Зокрема, за сприяння Центру у січні 2014 року започатковане співробітництво між Українським Вільним Університетом та Львівською національною бібліотекою України імені В. Стефаника, що значно активізує науково-бібліографічне опрацювання і розкриття фондів, колекцій та збірок закладів, підвищить ефективність досліджень з проблем бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства тощо українською та німецькою стороною.


Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
25 квітня 2024 року відбулася сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було обрано дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74