Західний науковий центр НАН України і МОН України

27 травня 2013 року відбулася зустріч науковців Львівщини із Директором польського інноваційного підприємства IMPULS

У Західному науковому центрі НАН України і МОН України під керівництвом заступника голови ЗНЦ – директора ЗНЦ Зинюка Олега Дмитровича відбулася зустріч науковців Львівщини із директором польського інноваційного підприємства "IMPULS" (м. Гданськ) Владиславом Федюком (Wladyslaw Fediuk). Презентаційна доповідь директора польського інноваційного підприємства "IMPULS" Владислава Федюка відобразила досягнення колективу підприємства у таких напрямках:

  • Підтримання гігієни в тваринництві (дезінфекція приміщень і виробничого обладнання, усунення запахів у великих фермерських господарствах, підтримання здоров'я тварин).
  • Забезпечення гігієни у харчовій промисловості, тобто при виробництві продуктів харчування, використання біологічних дезінфікуючих засобів.
  • Вирощування лікарських рослин та методи їх переробки для ефективного використання.
  • Дезінфекція та стерилізація в медицині, ветеринарії – нові методи для великогабаритного устаткування.
  • Замісна ниркова терапія, гемодіаліз тощо.

Доповідач зауважив, що для подальшої роботи необхідним є тісний контакт з технологами харчових продуктів, ветеринарами і мікробіологами, з біологами і фармацевтами, з лікарями та епідеміологами, які і були присутні на зустрічі. Далі відбулися короткі презентації представників установ – учасників зустрічі:

  • заступник директора Львівського державного центру науки, інновацій та інформатизації Кульчицький І.І. – охарактеризував основне призначення Центру – забезпечити якісний інформаційний сервіс з питань можливостей отримання фінансування в рамках різних європейських програм для всіх українських організацій та структур, які представляють як державний так і недержавний сектор. Високі технології повинні забезпечувати потреби людей, але мусить бути розроблений не лише бізнес-проект, але й демонстраційна модель.
  • Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок НААН України: провідний науковий співробітник лабораторії токсикології і імунології, д.вет.н. професор Малик О.Г. та завідувач лабораторії контролю дезінфікуючих та антигельмінтних препаратів к.вет.н. Тішин О.Л. презентували дослідження і розробки колективу у галузі ветпрепаратів.
  • Інститут біології тварин НААН України: заступник директора з інноваційно-наукової діяльності – к.вет.н. Лесик Я.В., завідувач лабораторії фізіології, біохімії та живлення птиці – Гунчак А.В., завідувач лабораторії біотехнології мікроорганізмів – Стефанишин О.М. відмітили, що теж проводять дослідження і мають низку розробок і по дезінфікуючих засобах, і по методах дезінфекції у харчовій промисловості, а також у бджолярстві та кролівництву та інших напрямках, на яких зупинився доповідач.
  • Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького представили: завідувач кафедри мікробіології, професор Корнійчук О.П., завідувач кафедри фармакогнозії та ботаніки, доцент Дармограй Р.Є., завідувач кафедри епідеміології, професор Виноград Н.О., завідувач ЦНДЛ та лабораторії промислової токсикології, професор Кузьмінов Б.П., які задали низку запитань та висловили бажання до співпраці, зокрема, доцент кафедри фармакогнозії та ботаніки Антонюк В.О. відмітив, що університет має Ботанічний сад, де вирощують і досліджують біоактивні добавки, зокрема, на основі левзеї та ін.
  • Інституту біології клітини НАН України – старший науковий співробітник д.фарм.н. Антонюк В.О. відмітив, що Інститут є відомим в Україні та за її межами науковим закладом, який проводить пріоритетні фундаментальні та прикладні дослідження в області сучасної клітинної біології, молекулярної біології, мікробіології, біохімії, генетики та біотехнології.
  • Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького делегував на зустріч провідних фахівців із вище окреслених проблем. Були присутні: професор Демчук М.В., професор Козенко О.В., професор Буцяк В.І., доцент Турко І.Б., доцент Хомик Р.І.

Учасники зустрічі обговорили можливість проведення спільних досліджень у зазначених напрямках, для фінансування яких можна залучити польські, українські або європейські фонди, що зацікавило польських колег.

Після завершення зустрічі відбулася загальна дискусія, яка показала значне зацікавлення присутніх у подальшій науковій співпраці. п. Владислав Федюк ознайомився із структурою та роботою Західного наукового центру та висловив подяку за сприяння керівництва ЗНЦ у налагодженні контактів із науково-технологічними установами регіону у вищезазначених галузях науки.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74