Західний науковий центр НАН України і МОН України

У Західному науковому центрі

Зустріч керівництва Львівської області з науковою громадськістю з нагоди професійного свята – Дня науки

(17 травня 2004 р., м. Львів, Будинок вчених)

З нагоди Дня науки відбулися урочисті збори наукової громадськості Львова за участі керівництва Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради народних депутатів.

З професійним святом присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Сендега О.С., який високо оцінив науковий доробок вчених Львівщини, їхню активну участь в соціально-економічних перетвореннях в регіоні. Зокрема, науковці взяли участь в розробці і обговоренні "Концепції стратегії розвитку Львівщини", підготовці інших програмних документів. Сендега О.С. подякував науковцям за співпрацю з органами влади по широкому спектру проблем і висловив впевненість у подальшому плідному співробітництві. Він відмітив:" Аналіз того надбання, яке ми мали, зокрема в промисловості, і яке можна реанімувати сьогодні – на це націлені наші галузеві управління. Практика показала, якщо ми чогось хочемо, якщо ми об’єднуємось, гуртуємось – то у нас виходять непогані результати." Запроваджена підтримка молодих здібних науковців стипендіями обласної адміністрації. Головне, що збережені традиційні наукові школи, об’єднані Західним науковим центром, тепер потрібно виробити ефективні заходи по продовженню нашої співпраці.

Від імені депутатського корпусу присутніх привітав заступник голови Львівської обласної ради Федак Т.В., відмітивши велику науково-організаційну роботу голови Західного наукового центру академіка НАН України Долішнього М.І. На Львівщині є потужний науковий потенціал, тому великі сподівання керівництво області покладає на науковців щодо побудови інноваційної моделі розвитку економіки. Без активного впровадження прогресивних розробок не можна сподіватися сьогодні на конкурентний в ринкових умовах продукт. Федак Т.В. висловив побажання разом із науковцями вирішувати проблеми сьогодення, знаходити правильні рішення і вірний шлях.

Голова Західного наукового центру академік НАН України М.І.Долішній у своєму виступі відмітив, що продукування і використання знань вимагає високого інтелектуального потенціалу наукових кадрів, який необхідно постійно розвивати і примножувати. В нинішніх умовах лише виважена науково-технологічна та інноваційна політика можуть активно забезпечувати подолання наявних проблем оновлення виробництв на підставі широкого впровадження високих технологій, забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74