Західний науковий центр НАН України і МОН України

Присуджено Державні премії України в галузі науки і техніки 2018 року

Президент України Петро Порошенко 8 квітня 2019 року підписав Указ №110/2019 «Про присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2018 року».

Державна премія України в галузі науки і техніки є найвищою державною нагородою у науковій сфері. Цю премію присуджують видатним ученим України за вагомий внесок у розвиток наукових досліджень, розроблення та впровадження нової техніки, матеріалів та технологій, нових способів і методів лікування та профілактики захворювань, вирішення проблем охорони навколишнього природного середовища та ін. на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

Державні премії України в галузі науки і техніки 2018 року присуджено таким науковцям Західного регіону України (у складі авторських колективів):

— за роботу «Якісні методи дослідження моделей математичної фізики»:

МИКИТЮКУ Ігорю Володимировичу — докторові фізико- математичних наук, провідному науковому співробітникові Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України,

ПРИКАРПАТСЬКОМУ Анатолію Карольовичу — докторові фізико-математичних наук, професорові Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка;

— за роботу «Наукова розробка та впровадження персоніфікованого підходу до діагностики, лікування та профілактики імунозалежних захворювань»:

ЧОП’ЯК Валентині Володимирівні — докторові медичних наук, завідувачеві кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

— за роботу «Біологічно активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві»:

ГОНЧАРУ Михайлу Васильовичу — докторові біологічних наук, завідувачеві відділу Інституту біології клітини НАН України

СМУТКУ Олегу Володимировичу — кандидатові біологічних наук, старшому науковому співробітникові Інституту біології клітини НАН України

ФЕДОРЕНКУ Віктору Олександровичу — докторові біологічних наук, завідувачеві кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вітаємо лауреатів премії та бажаємо їм наснаги для здійснення творчих задумів і подальших наукових досягнень на благо України!

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74