Західний науковий центр НАН України і МОН України

«ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА». У місті Золочів Львівської області започаткований суспільно-просвітницький проект в інтересах реалізації спроможностей молоді

Науковцями Західного наукового центру НАН України і МОН України (Львів) започаткований суспільно-просвітницький проект «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE», що має на меті сприяти ефективній реалізації спроможностей молодих людей в сучасних умовах шляхом здійснення в їх середовищі науково-освітньої та просвітницької діяльності. Примітно, що розпочато реалізацію проекту в середовищі студентства, молоді, старшокласників, інших зацікавлених Золочева (Львівська область) та краю — на рідній землі Маркіяна Шашкевича.

Проект «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА» виконується з ініціативи Західного наукового центру та громадської ініціативи «Інститут Маркіяна Шашкевича» й здійснюється за підтримки Золочівської райдержадміністрації Львівської області і сприяння освітян краю. Важливо зазначити, що основними завданнями й формами реалізації проекту є здійснення й сприяння проектам в інтересах поширення загальноцивілізаційних цінностей культури, науки й освіти та інноваційних знань; сприяння реалізації обдарувань молодих людей незалежно від виду їх обдарованості (загальна, наукова, творча, соціальна, спортивна, художня, технічна, інтелектуальна тощо) шляхом сприяння здійсненню відповідних проектів, ініціатив, заходів, ін.

Перший захід в рамках проекту «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE» проведений у дні вшанування уродин Будителя західноукраїнських земель Маркіяна Шашкевича (06 листопада), а саме 09.11.2017 в Золочеві у загальноосвітній школі № 1.




До вшанування пам’яті західноукраїнського пророка Шашкевича й оприлюднення актуальних і прикладних матеріалів в рамках проекту долучилися:

Володимир Бартошик, начальник відділу освіти Золочівської РДА та Оксана Пилипчук, директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Золочів;

Василь Гулай, доктор політичних наук, професор Національного університету «Львівська політехніка» виступив з матеріалом «Інформаційно-комунікативний простір Золочівщини: етапи формування, актуальний стан та перспективи розвитку в умовах сучасних викликів та загроз»;

Євгеній Захарчук, помічник голови Західного наукового центру НАН України і МОН України з питань міжнародного співробітництва, оприлюднив матеріал ««Простір» Маркіяна Шашкевича у сучасному контексті»;

Ольга Кіс, співробітник Золочівської РДА, літератор, виступила з підготовленим матеріалом й в дискусії заходу.




Завершились заходи в рамках проекту «ПРОСТІР ШАШКЕВИЧА. prostir shashkevycha. SHASHKEVICH SPACE» загальними дискусіями стосовно місії Маркіяна Шашкевича, котрий «володів не одним ключем проникнення до людських сердець».

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74