Західний науковий центр НАН України і МОН України

5-7 липня 2016 року відбулася XVI Міжнародна конференція «Mathematical methods in electromagnetic theory» (Математичні методи в теорії електромагнетизму)

Співорганізаторами конференції виступили Фізико-механічний інститут імені Г. В. Карпенка НАН України (Львів), Інститут радіофізики і електроніки імені О. Я. Усикова НАН України (Харків), Львівський національний університет імені Івана Франка за підтримки Cхідноукраїнського відділення IEEE AP/MTT/ED/AES/GRS/NPS.

Міжнародна конференція з математичних методів в теорії електромагнетизму (http://www.mmet.org) – це традиційний форум, який проводиться в Україні щодва роки, починаючи з 1990 року. Обговорити актуальні проблеми теоретичного дослідження і математичного опису електромагнітних явищ та застосування теорії електромагнетизму цього року у Львівському національному університеті імені Івана Франка зібрались понад 100 відомих науковців у галузі фізики, математики та інженерних наук із 16 країн світу – України (54), Японії (6), Греції (4), США (7), Чехії (3), Іспанії (3), Туреччини (3), Росії (3), Китаю (2), Грузії (2), Італії (2), Франції (3), Німеччини (1), Польщі (1), Словаччини (1) та Швейцарії (1).

Виголошуючи вітальне слово, голова програмного комітету конференції - голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук зазначив, що «XVI Міжнародна конференція «Mathematical methods in electromagnetic theory» (ММЕТ) за роки своєї роботи здобула високе визнання як в Україні, так і за кордоном. Кількість учасників ММЕТ порівняно з минулими роками зросла вдвічі. Тепер - це потужна науково-практична платформа для обміну думками, ідеями та досвідом українських і закордонних учених, які займаються проблематикою математичних методів у теорії електромагнетизму».

Перший проректор Львівського національного університету імені Івана Франка професор Василь Височанський, вітаючи учасників конференції від імені багатотисячного колективу студентів, професорсько-викладацького колективу та наукових працівників одного з найстаріших університетів Центральної та Східної Європи висловив сподівання, що результати плідних дискусій, до яких спонукатиме цей науковий захід, сприятимуть розвитку досліджень у сфері математики й електромагнетизму.

Професор Національного авіаційного університету Фелікс Яновський зауважив, що наукове життя в Україні зараз знаходиться на етапі відродження: «Помітно зріс авторитет наших учених у світовому науковому співтоваристві, про що свідчать високоякісні публікації, цитованість яких індексується та фіксується у рейтингах Scopus і Web of Science». А тому напрацювання стратегічних рішень щодо розвитку досліджень у сфері математичних методів у теорії електромагнетизму стане значним внеском у зміцнення науки в цілому.

Учасники конференції окрім обговорення виступів запрошених доповідачів (24 відомих учених із 12 країн світу) та плідної роботи у 10 тематичних сесіях, мають також насичену культурну програму – екскурсії Львовом і мандрівку замками Львівщини.




Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74