Західний науковий центр НАН України і МОН України

У Західному науковому центрі 06.11.2015 відбувся семінар в рамках програми HORIZON 2020 у сфері охорони здоров'я та біотехнологій

Науково-технічне співробітництво українських учених, зокрема, й у рамках дослідницької програми Європейського Союзу HORIZON 2020 із зарубіжними партнерами, відіграє значну роль як у розвитку науки і техніки країн-учасниць, так і в розвитку конкурентних суспільств та економік. Співробітництво у програмі HORIZON 2020 передбачається у вигляді спільних проектів науково-дослідницьких і проектно-конструкторських робіт шляхом об'єднання наукових, фінансових і матеріальних ресурсів, створення спільних науково-дослідницьких груп фахівців чи організацій. Зазначеному й сприяв інформаційний семінар

"Підготовка проектів для нових конкурсів програми HORIZON 2020 у сфері охорони здоров'я та біотехнологій",

проведений 06.11.2015 у Західному науковому центрі. Організаторами заходу виступили:

Західний науковий центр НАН України і МОН України, (http://znc.com.ua),

Національні контактні пункти (НКП) програми HORIZON 2020:

  • "Інформаційно-комунікаційні технології" на базі ГО «Агенції Європейських Інновацій», http://aei.org.ua;
  • "Малі і середні підприємства" на базі Львівського ЦНІІ, http://cstei.lviv.ua;
  • "Здоров’я, демографічні зміни та добробут" і "Харчова безпека, ста­ле сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка" на ба­зі Ужгородського національного університету http://ncp-uzhnu.net.ua.

Мета семінару - інформувати учасників про нові конкурси, які оголошено в жовтні 2015 року, а також надати практичні рекомендації щодо ефективних підходів до пошуку партнерів та підготовки проектних пропозицій. В заході взяли участь представники академічної та освітньої спільноти, закладів охорони здоров’я державної і приватної форм власності, фінансових організацій з Львівської, Закарпатської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

У вступному слові та привітанні учасників директор Західного наукового центру к.т.н. Олег Зинюк окреслив основні аспекти участі українських учасників в інноваційній дослідницькій програмі Євроспільноти HORIZON 2020.




Керівник НКП при АЄІ та ЛвЦНІІ Іван Кульчицький у презентаціях "Особливості імплементації програми HORIZON 2020 у 2016-2017 рр. та залучення бізнесу до участі у проектах" і "Основні кроки до успіху у програмі HORIZON 2020" вказав на теоретичні та практичні чинники долучення й ефективного здійснення досліджень в рамках проектів програми.




Учасники семінару також з цікавістю заслухали матеріали стосовно окремих наукових напрямів, які представили експерти:

  • Таїсія Симочко, керівник НКП при Ужгородському національному університеті "Типи та особливості конкурсів програми HORIZON 2020 за напрямками HEALTH and FOOD".
  • Леся Товканець, співробітник НКП "Представлення робочої програми для напрямів «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіки» і «Здоров’я, демографічні зміни та добробут» на 2016-2017 рр.
  • Надія Бойко, професор, керівник Науково-дослідницького і навчаль­ного Центру молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Ужгородського національного університету "Механізми пошуку партнерів та створення консорціумів".



Відбулось також представлення та активне обговорення проектних ідей представників Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (професор Оксана Заячківська, доцент Наталія Дорош), Національного університету "Львівська політехніка" (професор Олександр Кожухар) та ін.

Регіональний семінар завершився індивідуальними консультаціями та обговоренням у фокусних групах за участі експертів. Учасники наукового заходу отримали можливість безпосередньо поспілкуватися з колегами та збагатитися новими знаннями.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74