Західний науковий центр НАН України і МОН України

29 травня відбулося виїзне засідання Ради Західного наукового центру НАН України та МОН України «Проблеми наукового супроводу економічного розвитку Поліського регіону» у Національному університеті водного господарства та природокористування (м.Рівне)

У засіданні взяли участь; керівництво Західного наукового центру, члени Ради та експерти з Волинської, Львівської, Тернопільської та Рівненської областей. Зокрема, серед присутніх були представники з Луцького національного технічного університету, Східноєвропейського національного університету, Інституту регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного центру науки, інновацій та інформатизації, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету «Острозька академія», Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського національного технічного університету, а також Національного університету водного господарства та природокористування.




Засідання Ради відкрив голова Західного наукового центру академік НАН України Зіновій Теодорович Назарчук, який вказав на необхідність наукового супроводу економічного розвитку та вирішення важливих проблем нашого краю. Концептуальні підходи до моделювання адміністративно-територіального устрою регіону у своїй доповіді визначив директор Інституту регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України Василь Кравців. Інститутом вже обґрунтовано комплексне бачення моделі адміністративно-територіального устрою Львівської області. Василь Степанович запропонував модель адміністративно-територіального устрою регіону, яка має принципові відмінності від запропонованої урядом моделі формування територіальних громад, зокрема, принципів їх формування, врахування соціальних, географічних, релігійних та інших особливостей.




Про сутність та роль менеджменту в економічному розвитку присутнім розповів завідувач кафедри менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування Леонід Кожушко. Питання особливостей використання водних ресурсів Полісся на сучасному етапі піднімав директор навчально-наукового інституту водного господарства та природооблаштування Микола Хлапук, який відзначив необхідність розроблення місцевих програм відновлення малих річок та приведення їх до природного стану. Адже стан малих та середніх річок залишає бажати кращого, змінюється їх режим, деякі зникають взагалі. Оцінку агроекологічного стану ґрунтів Полісся за показниками відповідності створення на них спеціальних сировинних зон зробив директор навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою Микола Клименко .У своїй доповіді Микола Олександрович звернув увагу на необхідність розроблення та впровадження національного плану дій щодо недопущення деградації земель та необхідність внесення змін до «Земельного кодексу України» щодо обов’язкової періодичної агрохімічної паспортизації земель.




При підведенні підсумків голова Західного наукового центру академік НАН України Зіновій Теодорович Назарчук відзначив актуальність обговорюваних питань, вказавши на доцільність спільного звернення Західного наукового центру і Національного університету водного господарства та природокористування до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних державних адміністрацій щодо вирішення важливих для Полісся проблем.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
25 квітня 2024 року відбулася сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було обрано дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74