Західний науковий центр НАН України і МОН України

6 березня 2015 року відбулись Загальні збори НАН України, на яких обрано дійсних членів (академіків) та членів-кореспондентів НАН України

До нинішніх виборів Президія НАН України оголосила 12 вакансій академіків і 51 вакансію членів-кореспондентів НАН України за шістдесят однією спеціальністю.

Розподіл вакансій по відділеннях та визначення спеціальностей здійснювалися з урахуванням пріоритетних напрямів фундаментальних наук, наявності гідних кандидатів до обрання, і не лише в інститутах Академії, а й у вищих навчальних закладах, галузевих наукових та науково-технічних установах України, а також важливості розвитку наукових досліджень та розробок, спрямованих на зміцнення обороноздатності нашої країни. З цих міркувань було відкрито вакансії за спеціальностями «механіка ракетно-космічних систем», «комп’ютерні технології та інформаційна безпека», «військова медицина, невідкладна хірургія», «механіка, надійність конструкцій», «лазерне приладобудування, системи керування», «хімія високоенергетичних речовин» та деякими іншими.

Незважаючи на складні умови сьогодення, авторитет Національної академії наук України в суспільстві залишається високим і відповідає її статусу вищої наукової організації держави. Це зумовило значний інтерес наукової громадськості до виборів і, відповідно, високий конкурс претендентів.

Так, на вакансії академіків було висунуто і зареєстровано 35 кандидатів, тобто майже три особи на одне місце, та 206 кандидатів на вакансії членів-кореспондентів, або чотири особи на одне місце. 191 (79,2 % від загальної кількості) з висунутих кандидатів – працівники НАН України, 50 осіб (20,8 %) представляють вищі навчальні заклади, галузеві наукові установи та інші організації.

Серед обраних дійсних членів (академіків) та членів-кореспондентів НАН України є представники академічних установ та вищих навчальних закладів західного регіону України.


Академіком НАН України обраний

  1. Крижанівський Євстахій Іванович – ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Членами-кореспондентами НАН України обрані:

  1. Войнаренко Михайло Петрович - проректор з науково-педагогічної роботи, перший проректор Хмельницького національного університету;
  2. Головач Юрій Васильович – завідувач лабораторії Інституту фізики конденсованих систем НАН України (м. Львів);
  3. Нахлік Євген Казимирович – директор Інституту Івана Франка НАН України (м. Львів);
  4. Скальський Валентин Романович – завідувач відділу Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка НАН України (м. Львів);
  5. Слюсарчук Василь Юхимович – професор кафедри вищої математики Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне).
Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Світлої пам'яті видатного вченого Валентина Романовича СКАЛЬСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74