Західний науковий центр НАН України і МОН України

14 листопада 2014 року відбулося урочисте засідання засідання з нагоди вручення обласних премій працівникам наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів, присвячене Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку



Цього року минає 13 років відтоді, коли почала реалізовуватись ініціатива Західного наукового центру та Головного управління освіти і науки Львівської ОДА щодо проведення конкурсів на здобуття премій Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради. Ця ініціатива, яка набула широкого резонансу серед науковців Львівщини, є свідченням визнання вагомості наукової праці творців нових знань, які прагнуть постійно вирішувати наукові проблеми в інтересах соціально-економічного розвитку області та держави.

14 листопада з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку у Львівському Будинку вчених відбулося урочисте засідання для вручення обласних премій працівникам наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області.



Керівники області - голова Львівської обласної ради П.Н. Колодій та заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ю.Т. Підлісний, щиро привітали науковців, побажали їм подальших успіхів та запевнили наукову громадськість, що ця традиція буде збережена і надалі.

Лауреатів премії привітали також голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України З.Т. Назарчук, заступник голови Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області, академік НААН України, ректор Львівського національного аграрного університету В.В. Снітинський, директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації О.І. Небожук.



Премії у сумі 12200 грн. отримали 20 відомих учених і знаних фахівців - за значні досягнення в галузі природничих, технічних, гуманітарних і соціально-економічних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, соціально-економічним перетворенням у регіоні й утверджують високий авторитет науковців Львівщини в Україні та світі, а премії по 8560 грн. - 88 талановитих молодих учених і спеціалістів - з метою забезпечення проведення ними наукових досліджень у галузі природничих, технічних, гуманітарних і соціально-економічних наук, результати яких сприятимуть соціально-економічним перетворенням у регіоні. Про те, що це - реальна підтримка учених на місцевому рівні та визнання їх успішної діяльності, зазначили у своїх виступах відомі учені, зокрема: Жук П.В. – к.е.н., старший науковий співробітник відділу регіональної екологічної політики та природокористування Інституту регіональних досліджень НАН України та Лопушняк В.І. – д.с-г.н., в.о. професора, завідувач кафедри ґрунтознавства, землеробства і агрохімії Львівського національного аграрного університету.



Особливо вагомими є премії для молодих учених, які найбільше відчувають потребу у додаткових мотиваціях до активної наукової роботи. Зі словами вдячності від імені молодих науковців виступили Мельник Н.П. – аспірант Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка НАН України; Шпотюк Я.О. – аспірант факультету електроніки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74