Західний науковий центр НАН України і МОН України

Welcome

Порядок визначає механізм підготовки здобувачів вищої освіти на третьому (освітньо-науковому) та науковому рівнях вищої освіти з метою здобуття ступеня вищої освіти доктора філософії та доктора наук відповідно (далі — здобувачі). Документом упорядковано прийом до вищого навчального закладу або наукової установи здобувачів вищої освіти ступенів доктора філософії та доктора наук. Порядком передбачаються вступні випробування та виконання особою відповідної освітньо-наукової програми університету за певною спеціальністю та проведення власного наукового дослідження. Іспитів на кшталт кандидатських не передбачається.

Новий порядок підготовки здобувачів вищої освіти ступенів доктора філософії та доктора наук встановлює, що підготовка в аспірантурі (ад'юнктурі) та докторантурі завершується захистом наукових досягнень аспіранта (ад'юнкта) або докторанта у спеціалізованій вченій раді. Також спрощується процедура в частині визначення готовності дисертації та дисертанта до атестації спеціалізованою вченою радою — лише за рішенням наукового керівника.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що документом реалізується принцип автономії вищих навчальних закладів в частині набуття закладом права на підготовку наукових кадрів за своїм власним рішенням, а не за рішенням МОН. Повний текст Порядку за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248945529.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Важливі зміни у правилах прийому до аспірантури у 2024 році
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74